Follow us

Η Καρυδόπιτα της Ευγενίας Καλατζή

Η Καρυδόπιτα της Ευγενίας Καλατζή

Υλικά

250 γ. ζάχαρη
600 γ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
6 αβγά
300 γρ. καρύδι σπασμένο
300 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπέικων πόιντερ

Για το σιρόπι:

1000 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας
2 φέτες λεμονί
1 κ.γ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε σε μετρία ένταση, ώστε να αναμειχτούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα τα αβγά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικων (αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει), τα καρυδιά και συνεχίζουμε στο μίξερ στη δυνατή σκάλα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.

Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά μετά το σημείο βρασμού. Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο, χαράζουμε τα κομμάτια μας και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι σιγά σιγά, για να προλαβαίνει να το απορροφήσει.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…