Follow us

Σοκολατάκια με ταχίνι και μαστίχα

Σοκολατάκια με ταχίνι και μαστίχα

Υλικά

120 γρ.σοκολάτα 70%
50 γρ.ταχίνι
100 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ.μέλι
20 γρ. βούτυρο
40 γρ. σταφίδες μαύρες
2 γρ. τριμμένο δάκρυ μαστίχας

(για την επικάλυψη)
100 γρ. σοκολάτα 70%
Ζάχαρη άχνη ή κακάο

Εκτέλεση

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε μαζί με το ταχίνι και τη μαστίχα σε ένα βαθύ σκεύος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τη σοκολάτα με το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού σταθεροποιηθεί το μείγμα, το πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Για την επικάλυψη: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια. Αμέσως μετά, τα περνάμε από ζάχαρη άχνη ή κακάο να καλυφθούν. Τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο δοχείο, σε δροσερό μέρος.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…