Follow us

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Είστε λάτρης της πραλίνας φουντουκιού αλλά σκέφτεστε τις θερμίδες και τα λιπαρά; Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή vegan πραλίνας φουντουκιού με λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη που θα πρωτοστατήσει στην πρωινή σας ρουτίνα.

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Η πραλίνα σας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε κλειστό βαζάκι και εκτός από το πρωινό σας μπορεί να συνοδεύσει πολλές γλυκές παρασκευές, όπως επίσης να γίνει γέμιση σε ένα αφράτο τσουρέκι - κρουασάν ή να προστεθεί ως topping σε cheesecake σας.

Υλικά (για περίπου 450 γρ. πραλίνας)

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. φουντουκιού ανάλατα (ή αλλιώς βούτυρο φουντουκιού για να βγει πιο ομοιογενές το μείγμα σας)
100 γρ. γάλα καρύδας
100 γρ. κουβερτούρας
150 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
10 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μας μαζί με 2 κουταλιές από το γάλα καρύδας. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας και έπειτα το προσθέτουμε αργά στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης (ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε. Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…