Follow us

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το "Notebook: Pastries for Restaurants" περιέχει την πολύτιμη εμπειρία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από τη μέχρι τώρα πορεία του στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής…

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης κατάφερε γρήγορα να καταξιωθεί στον χώρο της ζαχαροπλαστικής κι αυτό δεν απαιτεί μόνο ταλέντο αλλά και πολλή και σοβαρή δουλειά. Αυτή ακριβώς την εμπειρία του θέλησε να μεταφέρει σε μια σειρά βιβλίων με τον εύγλωττο τίτλο Notebook, όπου συγκεντρώνει το μέχρι τώρα πολύτιμο υλικό που κατέγραψε από τις κουζίνες των διάσημων εστιατορίων στα οποία δούλεψε: δοκιμές, τεχνικές, δημιουργίες, στησίματα και πολύτιμες παρατηρήσεις που κρατήθηκαν σε σημειώσεις, έρχονται τώρα να αποτελέσουν πολύτιμη βοήθεια στους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής.

Στο πρώτο "Notebook: Pastries for Restaurants" περιλαμβάνονται 38 συνταγές και 216 «υποσυνταγές» με σαφήνεια και λεπτομέρειες σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης, που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό - μια δουλειά που χρειάστηκε ένα χρόνο προετοιμασίας.

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το βιβλίο αυτό έγινε για να δώσει έμπνευση στους συναδέλφους μου ζαχαροπλάστες, αφού οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το επάγγελμά μας τέχνη. Από την αρχική ιδέα μέχρι την εκτέλεσή της, στόχος μου ήταν να μοιραστώ τις εμπειρίες και την δική μου οπτική προσέγγιση, να εμπνεύσω, να κινητοποιήσω. Να δημιουργήσω μια διάδραση…» είπε ο ίδιος στην παρουσίαση του βιβλίου.

Να σημειώσουμε, ότι ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ένας από τους δημιουργούς του εξαιρετικού ζαχαροπλαστείου Ourse στη Γλυφάδα, σύμβουλος και δημιουργός επιδορπίων σε εστιατόρια, ενώ παραδίδει σεμινάρια πάνω στη ζαχαροπλαστική τέχνη του εστιατορίου.

Η πολυτελής έκδοση διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του website https://www.spyrospediaditakis.com/ και στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από το βιβλιοπωλείο Librairie Gourmande στη Γαλλία καθώς και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Books for Chefs. Θα υπάρχει επίσης διαθέσιμο προς πώληση στο ζαχαροπλαστείο Ourse (Μυστρά 39, Γλυφάδα).

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…