Follow us

Στο Ourse τα γιορτινά γλυκά έχουν γαλλική φινέτσα

Κορμός Saint Honoré, Galette des Rois, Mont Blanc και άλλα πολλά θα απογειώσουν τα γιορτινά μας τραπέζια, πολύ περισσότερο όταν υπογράφει το Ourse…

Στο Ourse τα γιορτινά γλυκά έχουν γαλλική φινέτσα

Η ιδέα ν’ απολαύσουμε φίνα ευρωπαϊκή ζαχαροπλαστική αυτές τις ξεχωριστές μέρες, είτε στα τραπέζια μας είτε μεταξύ μας, αλλά και να προσφέρουμε ξεχωριστά γλυκά σαν δώρο, ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική. Δεν είναι μόνο ότι ξεφεύγουμε από τα κλασικά που επαναλαμβάνονται, είναι ότι μιλάμε για γλυκίσματα με κομψότητα και φινέτσα, που από μόνα τους αλλάζουν το επίπεδο του τραπεζιού μας. Φυσικά, παίζουν ρόλο η τεχνική και τα υλικά κι εδώ μιλάμε για το ζαχαροπλαστείο Ourse και τον patissier Σπύρο Πεδιαδιτάκη, από τους πλέον καταξιωμένους στον χώρο του. Όσοι αγαπάμε την κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική, αλλά και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το Ourse με χρήση ποιοτικών ελληνικών πρώτων υλών, ετοιμάζουμε παραγγελίες…

Στο πνεύμα της εποχής λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο Mont Blanc, σύμβολο χειμωνιάτικου και γιορτινού γλυκού με βάση την κρέμα κάστανου, ούτε όμως και το διαχρονικό Saint Honoré, που εδώ θα μας το φτιάξουν τώρα και σε μορφή κορμού -ποιος αντιστέκεται; Μιλώντας για κορμούς, το απόλυτο γλύκισμα για να κλείσει ένα γιορτινό τραπέζι, στο Ourse κατόπιν παραγγελίας φτιάχνουν: κορμό μους σοκολάτας Εκουαδόρ αρωματισμένη με τόνκα και compoté από καραμελωμένα βύσσινα, κορμό με ελαφριά μους κάστανο με βανίλια Μαδαγασκάρης και την κλασική St. Honoré που αναφέραμε.

Στο Ourse τα γιορτινά γλυκά έχουν γαλλική φινέτσα

Η Galette des Rois, πάλι, είναι παραδοσιακό γλύκισμα με αρχαίες ρίζες στα ρωμαϊκά Saturnalia, που λειτουργεί περίπου σαν τη δική μας βασιλόπιτα, καθώς βάζουν μέσα ένα “νόμισμα”, που όποιος το βρει γίνεται ο “βασιλιάς της ημέρας”! Την ετοιμάζουν κατόπιν παραγγελίας σε δύο εκδοχές, με κρέμα αμυγδάλου ή φιστικιού Αιγίνης και είναι μια ωραία ιδέα αντί της κλασικής βασιλόπιτας, αλλά και παράλληλα με αυτήν.

Μαζί με αυτά τα limited edition και γιορτινά, στο ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας βρίσκουμε τα ήδη καταξιωμένα γλυκίσματα που έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους. Μεταξύ τους, ένα εξαιρετικό flan parisien, την κλασική γαλλική τάρτα με βάση μια πλούσια κρέμα που μοσχομυρίζει βανίλια, το Chocol8 με οκτώ διαφορετικές υφές σοκολάτας, την τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με διαφορετικές υφές φιστικιού, το Paris-Aegina, που είναι μια ελληνική version του Paris-Brest φυσικά με φιστίκι Αιγίνης, την φημισμένη τάρτα λεμονιού, αλλά και μια σειρά με ξεχωριστά σε γεύση και όψη σοκολατάκια, για να τρατάρουμε ή να δωρίσουμε.

Γι’ αυτά και για άλλα πολλά αξίζει μια βόλτα στην Άνω Γλυφάδα.

Ourse Μυστρά 39, Γλυφάδα Τηλ. 2121067019

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…