Follow us

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Διάβασε παρακάτω μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για καρυδόπιτα, το αγαπημένο, πλούσιο γλυκό.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Υλικά

  • 1 κούπα φρυγανιά τρυµµένη
  • 3 κ.σ. µέλι
  • 1 κούπα χοντροκοµµένα καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού µπείκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατέβουµε την τρυµµένη φρυγανιά µε τα µυρωδικά και το µπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα µίξερ χτυπάµε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά µέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ανακατεύουµε µέσα στο µπολ απαλά το µίγµα µε την φρυγανιά και τα µυρωδικά χωρίς να χάσουν την αφράτη υφή τους.
  4. Προσθέτουµε και τα καρύδια µε προσοχή για να µην ξεφουσκώσει το µίγµα και ανακατεύουµε απαλά.
  5. Προσθέτουµε το µέλι και ανακατεύουµε απαλά.
  6. Αδειάζουµε σε ένα ταψάκι το µίγµα και το βάζουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 150 βαθµούς για 20 λεπτά.
  7. Μόλις βγάλουµε το γλυκό από το φούρνο και όσο είναι ακόµα ζεστό το περιχύνουµε µε λίγο µέλι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Υλικά

  • 10 αυγά χωρισµένα
  • 10 κουτ. της σούπας καρύδι αλεσµένο
  • 10 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. της σούπας φρυγανιά αλεσµένη
  • 4 κουτ. της σούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • το ξύσµα και το χυµό από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουτ. της σούπας κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού µπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 60 γραµµ. κουβερτούρα τριµµένη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • λίγα γαρίφαλα
  • το χυµό και τη φλούδα από ένα λεµόνι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε µεγάλη ταχύτητα στο µίξερ τους κρόκους µε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο µέχρι να γίνουν κρέµα.
  2. Συγχρόνως σε γυάλινο µπολ χτυπάµε µε τον αυγογδάρτη τα ασπράδια µε το αλάτι να γίνουν µαρέγκα.
  3. Αφού είναι έτοιµη η κρέµα στο µίξερ χωρίς να το σταµατήσουµε, προσθέτουµε σιγά-σιγά το αλεύρι, το καρύδι, το κονιάκ, το ξύσµα πορτοκαλιού και το χυµό του όπου µέσα σε αυτόν έχουµε προσθέσει τη σόδα.
  4. Συνεχίζουµε µε το µπέικιν, τη φρυγανιά, την τριµµένη σοκολάτα.
  5. Δουλεύουµε 2-3 λεπτά ακόµη.
  6. Στη συνέχεια ενσωµατώνουµε πολύ απαλά τη µαρέγκα µε το υλικό που έχουµε στο µίξερ.
  7. Βουτυρώνουµε καλά ένα ταψί 30άρι ή ένα πιρέξ, ρίχνουµε το µίγµα και ψήνουµε στους 170 βαθµούς σε προθερµασµένο φούρνο για 40-45 λεπτά στην προ τελευταία σχάρα.

Σηµ.: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και η πίτα ζεστή.

Μηλοκαρυδόπιτα

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 3 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
  • 1 ποτήρι νερού σταφίδες ξανθές
  • 1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλα ξινόμηλα και 2 μεγάλα κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά μας, εκτός από τη ζάχαρη και τα ασπράδια των αυγών.

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σχεδόν σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.
  2. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά.

Γιαουρτένια Καρυδόπιτα

Υλικά

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (κρατάμε το κεσεδάκι για μεζούρα)
  • 1 1/2 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη
  • 1 1/2 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • λίγο κανελο-γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 1/4 ποτήρι νερό
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώνει.
  2. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
  5. Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.

* 3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.