Follow us

Wine Wednesdays στον Gigifioggos

Wine Wednesdays στον Gigifioggos

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το δραστήριο wine bistro του Περιστερίου εγκαινιάζει το project Gigi Οινικές Τετάρτες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Τετάρτες κάθε μήνα θα έχουν ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον οινικό θέμα, που δεν πρέπει να χάσουμε.

Θα δοκιμάζουμε κρασιά από τις ίδιες ποικιλίες, για να τα συγκρίνουμε ή κρασιά από τις ίδιες μεν ποικιλίες, αλλά από άλλες χώρες, κρασιά με κάποιο κοινό χαρακτηριστικό, κρασιά που πρωτοεμφανίστηκαν, ετικέτες από διαφορετικές χρονιές και πολλά ακόμα, που η ομάδα του Gigifioggou κρατάει για έκπληξη. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα κρασιά αυτά θα προσφέρονται σε ειδική τιμή και θα συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο ελληνικό tapas δια χειρός Αριστέας, της μαγείρισσας του Gigifioggou και της Δάφνης που κάνει θαύματα στην κουζίνα.

Για την αρχή των Wine Wednesdays ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος έχει επιλέξει μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία τη Νεγκόσκα. Όσοι λοιπόν βρεθούν στον Gigifioggos τις Τετάρτες του Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν δυο κρασιά από τη φρουτώδη ερυθρή ποικιλία, του εμβληματικού οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ. Το Inima ροζέ και το Inima ερυθρό θα διατίθενται σε ποσότητα δοκιμής και θα έχουν φανταστικό γευστικό ταίρι. Για να δούμε εσείς ποιο θα προτιμήσετε;

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.