Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει περισσότερες γηγενείς ποικιλίες από την Ιταλία και εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν εξαιρετικά κρασιά από αυτές. Λαμπρά παραδείγματα αποτελούν τα ερυθρά από τις περιοχές της Τοσκάνης και του Πιεμόντε αλλά και τα ελαφριά λευκά από το Veneto. Ωστόσο, η Ιταλία παράγει οινικούς θησαυρούς σε πολλές ακόμη περιοχές.
Στο Cellier Tasting του Νοεμβρίου σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε μερικές από αυτές και να ανακαλύψετε επτά διαφορετικά premium κρασιά από σπάνιες ποικιλίες. Η γευστική μας περιήγηση θα ξεκινήσει από την Λομβαρδία και θα περιλαμβάνει στάσεις σε Friuli, Campania, Puglia και Σικελία.
Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν:
Tenuta Montenisa – Marchese Antinori Blanc de Blancs (Franciacorta DOCG)
Jermann – Pinot Grigio (Venezia Giulia IGT)
Tempa di Zoe – Asterias Fiano (Campania IGT)
Federico Graziani – Profumo di Vulcano (Etna Rosso DOC)
Feudo Principi di Butera – Deliella (Sicilia DOC)
Tormaresca – Bocca di Lupo (Castel del Monte DOC)
Feudi di San Gregorio – Privilegio (Irpinia IGT)
#CellierTasting: Η «άλλη» Ιταλία | Cellier Συνταγμα (Κριεζώτου 1Δ, Αθηνα) | 13 Νοεμβρίου | Ώρα: 8 μ.μ. | Κόστος Συμμετοχής: € 35 | Δήλωση συμμετοχής