Follow us

Τα κρασιά της Ελλάδας από τη Μαρία Νέτσικα σε ανανεωμένη έκδοση

Η Μαρία Νέτσικα έκανε επιτυχία με την έκδοση “Τα κρασιά της Ελλάδας”. Μετά από αρκετή δουλειά, επανεκδίδει το βιβλίο σαφώς αναβαθμισμένο και μάλιστα μεταφρασμένο και στα αγγλικά…

Τα κρασιά της Ελλάδας από τη Μαρία Νέτσικα σε ανανεωμένη  έκδοση

Μέσα από τις σελίδες του, μας ανοίγει την πόρτα του κόσμου των ελληνικών κρασιών. Στην εισαγωγή, με απλό, κατανοητό και περιγραφικό τρόπο παρουσιάζει τις γηγενείς ποικιλίες, που πρέπει να γνωρίζουμε. Στις επόμενες σελίδες ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι στις βασικές αμπελουργικές ζώνες και στα αμπελοτόπια, με πρώτη στάση τη Θράκη και στη συνέχεια τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Νησιά του Αιγαίου και, τελευταίο προορισμό, τα Νησιά του Ιονίου.

Σε κάθε προορισμό η πληροφορία είναι πολύ σημαντική. Μαζί με τη Μαρία, επισκεπτόμαστε διαφορετικά οινοποιεία μικρά, μεγάλα, γνωστά και άγνωστα και εισχωρούμε στη φιλοσοφία τους, γνωρίζουμε καλύτερα τους δημιουργούς και παίρνουμε μια πολύ καλή γεύση από τα κρασιά τους. Η εμπειρία, καθώς διαβάζουμε, ολοκληρώνεται με extra αναφορές και αποκαλύψεις για την κάθε περιοχή, που αφορούν τις γαστρονομικές επιλογές.

Τα κρασιά της Ελλάδας από τη Μαρία Νέτσικα σε ανανεωμένη  έκδοση

Το βιβλίο είναι ιδανικό για όποιον θέλει να μυηθεί στα μυστικά των ντόπιων κρασιών και αρχίζει να ανακαλύπτει τις διαφορετικές ποικιλίες και αμπελουργικές περιοχές.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός και μπορείτε να το βρείτε στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.