Follow us

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Το Οινόραμα είναι προ των πυλών. Στις 7, 8 και 9 Μαρτίου το Ζάππειο Μέγαρο θα γεμίσει για μια ακόμα χρονιά με χιλιάδες ετικέτες και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς με 2000 ετικέτες.

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Update 28 Φεβ.: Η έκθεση μετατίθεται λόγω των εξελίξεων με τον Covid-19, δείτε εδώ τις νέες ημερομηνίες

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, για μια ακόμα χρονιά συμμετέχουν πάνω από 300 Ελληνικά και ξένα οινοποιεία, έχοντας μαζί τους το ανθρώπινο δυναμικό και σχεδόν όλη την οινική τους γκάμα. Μέσα από τις ειδικές διαμορφωμένες αίθουσες του Μεγάρου θα περιηγηθούμε σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες ανακαλύπτοντας τον οινικό πλούτο όλης της χώρας μέσα από νέες ετικέτες, φετινές σοδειές και παλαιωμένες φιάλες. Με την καθοδήγηση των οινοποιών θα δοκιμάσουμε φρέσκα κρασιά, πειραματικά, καθώς και γνωστές ή άγνωστες εμφιαλώσεις και θα κάνουμε μια βουτιά σε όλες τις ποικιλίες γηγενείς και μη.

Ειδικά για τους επαγγελματίες υπάρχει μια επιπλέον διαμορφωμένη αίθουσα η Πλατεία Γευσιγνωσίας, όπου συγκεντρώνονται 250 αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Σε αυτή την αίθουσα μπορούν να αυτοσερβιριστούν και να αξιοποιήσουν το χρόνο τους όπως θέλουν συγκρίνοντας και τσεκάροντας ποικιλίες. Πολύ ενδιαφέρον για όλους έχουν οι Οινικές Αποκαλύψεις. Ένας επίσης ξεχωριστός χώρος, όπου βρίσκονται μαζεμένα τα κρασιά από πολύ μικρά οινοποιεία και από μη συμβατικές οινοποιήσεις, όπως είναι τα φυσικά κρασιά. Είναι ευκαιρία και εμπειρία η δοκιμή των συγκριμένων κρασιών. Αρκετά κοντά είναι το διαμορφωμένο Wine bar, που φιλοξενεί σπάνιες και ιδιαίτερες φιάλες. Δυο τέτοια παραδείγματα είναι τα κρασιά που ζυμώνονται στους αμφορείς ή παλαιώνουν μέσα στη θάλασσα.

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Αξίζει να έχετε το νου σας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τρέχουν όλες τις ημέρες και θα ανακοινώνονται μέσα στο Ζάππειο και να επισκεφτείτε τον ειδικό χώρο όπου θα βρίσκονται τα κρασιά που βραβεύτηκαν από τον Διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση λειτουργεί και τις τρεις μέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 19:00. Η είσοδος είναι 15 ευρώ μαζί με το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας ή 12 ευρώ για όποιον κάνει προεγγραφή από τα public ή την υπηρεσία ticketservices.gr . Σημειώστε ότι η Δευτέρα είναι μόνο για επαγγελματίες.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.