Follow us

Διάπορος, Κυρ Γιάννης

Η ετικέτα, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικά κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη, προέρχεται από την ένωση των ποικιλιών ξινόμαυρο και syrah, με το ξινόμαυρο να υπερτερεί.

Διάπορος, Κυρ Γιάννης

Τα σταφύλια συλλέγονται από ένα επιλεγμένο αμπελοτεμάχιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 280 μέτρων, με την οικογένεια Μπουτάρη να καλλιεργεί εκεί το ξινόμαυρο από το 1972. Στη συνέχεια, η ζύμωση κρατάει περίπου είκοσι μέρες, με μεταζυμωτική εκχύλιση για άλλες πέντε με επτά μέρες. Η δε καθοριστική παλαίωση χωρίζεται σε 22 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ερυθρό κρασί, με πολύ δυνατό και πληθωρικό χαρακτήρα. Η μύτη είναι πλούσια σε αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, καπνού και νότες πιπεριού και το στόμα έχει πολύ καλή δομή, ισορροπία και μεγάλη επίγευση.

Μην ξεχάσετε μόνο να το ανοίξετε τουλάχιστον μια ώρα πριν, για να αναπνεύσει.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/05/20

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.