Follow us

Μοσχοφίλερο Cuvee Special 2019, Μπουτάρης

Μοσχοφίλερο Cuvee Special 2019, Μπουτάρης

Η εταιρεία Μπουτάρη γιόρτασε την συμπλήρωση των 140 χρόνων με ένα νέο κρασί, που μοσχομυρίζει καλοκαίρι. Η καινούργια ετικέτα είναι αφιερωμένη στο Μοσχοφίλερο Μαντινείας, μια ποικιλία που η έμπειρη οικογένεια αγκάλιασε και έκανε πολλά πειράματα και έρευνες για να την αναδείξει.

Το Μοσχοφίλερο Cuvee Special προέρχεται από σταφύλια που συλλέγονται με το χέρι από ένα ιδιόκτητο αμπελώνα ηλικίας 47 ετών. Η προεκχύλιση, η ζύμωση και η παραμονή με τις οινολάσπες γίνονται με πολύ προσοχή και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Στο τέλος, πραγματοποιείται ένα ελαφρύ φιλτράρισμα, ώστε να διατηρούνται τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Με την δοκιμή καταλαβαίνεις ότι έχεις στο ποτήρι σου ένα τυπικό Μοσχοφίλερο πολύ κομψό και αρωματικό. Στη μύτη κυριαρχούν νότες γιασεμιού, αχλαδιού, εσπεριδοειδών, μέντας και κηρήθρας. Το στόμα είναι πλούσιο, πληθωρικό, με τραγανή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Αξίζει να το απολαύσετε ως απεριτίφ και να το συνδυάσετε με λιπαρά ψάρια τηγανητά ή ψητά στα κάρβουνα και φυσικά με οστρακοειδή.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.