Follow us

Άτμα Ροζέ, Θυμιόπουλος

Άτμα Ροζέ, Θυμιόπουλος

Ο οινολόγος Αποστόλης Θυμιόπουλος έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη ψυχή και αγάπη για το κρασί. Αφού δημιούργησε μια νέα σχολή γύρω από το ξινόμαυρο, τώρα μας παρουσιάζει μια νέα σειρά κρασιών με το όνομα Άτμα, για το καθημερινό τραπέζι. Το τριανταφυλλί ροζέ προέρχεται από την ιδιαίτερη ένωση της μανδηλαριάς με το ξινόμαυρο, από σταφύλια που συγκεντρώνονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στο Τρίλοφο Ημαθίας και οινοποιούνται με προσοχή. Δοκιμάζοντας το κρασί, πρώτα έρχονται στην μύτη τα αρώματα από τα φρέσκα κόκκινα φρούτα – κυρίως κεράσια και βύσσινα – και μετά ενισχύονται με την παρουσία του δυόσμου. Το στόμα έχει λίγα υπολειμματικά σάκχαρα, είναι ευκολόπιοτο, με ωραία φρουτώδη επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό παρέα με φρούτα, ή να το συνδυάσετε με μικρά τηγανητά ψαράκια.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.