Follow us

«Geometria» Αγιωργίτικο, Οινοποιείο Λαφαζάνης: Γεωμετρική αρμονία και φρεσκάδα

«Geometria» Αγιωργίτικο, Οινοποιείο Λαφαζάνης: Γεωμετρική αρμονία και φρεσκάδα

Στις περισσότερες ετικέτες κόκκινων κρασιών βλέπουμε την ένδειξη «ωρίμαση σε δρύινο βαρέλι» από λίγους έως πολλούς μήνες και πρόκειται για κρασιά σύνθετα και γεμάτα. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά ελκυστικά και ευχάριστα κόκκινα κρασιά που δεν έχουν ωριμάσει σε βαρέλια και στηρίζουν την γοητεία τους στην φρεσκάδα και στην ένταση του φρούτου.

Η «Geometria» από το Κτήμα Λαφαζάνη είναι μια σειρά μονοποικιλιακών κρασιών, με το όνομα τους να προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «γη» και «μετρήσεων», που διεξάγονται στο αμπέλι (μετεωρολογικός σταθμός κλπ). Τα αμπέλια είναι ιδιόκτητα και στην ετικέτα αποδίδεται αφαιρετικά η αεροφωτογραφία των αμπελώνων.

Το «Geometria Αγιωργίτικο», δε, είναι ένα κρασί με λαμπερό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Το άρωμα του χαρακτηρίζεται από φρουτώδη στοιχεία φράουλας και κερασιού, με απαλές μπαχαρένιες νότες. Το σώμα του είναι απαλό, με μαλακές τανίνες και ευχάριστη επίγευση.

Απολαύστε το στους 16-18⁰C με πιάτα με απαλές κόκκινες σάλτσες, πίτσα, λουκάνικο, πλατό αλλαντικών και τυριών. BK

Εξαιρετικός συνδυασμός με: μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, πίτσα με λουκάνικα, ελιές και βασιλικό, νοστιμότατο χειμωνιάτικο τουρλού

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.