Follow us

«Μαυρούδι», Κτήμα Γκιρλέμη: Η δύναμη του μαύρου

«Μαυρούδι», Κτήμα Γκιρλέμη: Η δύναμη του μαύρου

Το Μαυρούδι είναι μια ποικιλία που καλλιεργείται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, και μια εκπληκτική έκφραση της βρίσκουμε στο συγκεκριμένο κρασί που οινοποιείται στο Κτήμα Γκιρλέμη στον Δομοκό.

Το χρώμα του είναι έντονα κόκκινο με πορφυρές ανταύγειες. Ελκυστικό και σύνθετο άρωμα από κόκκινα και μαύρα γλυκά φρούτα όπως κράνα, δαμάσκηνο και μαύρο κεράσι σε φόντο γλυκών μπαχαρικών όπως κανέλα, συνθέτουν το μπουκέτο του. Στο στόμα είναι μαλακό, με ευγενικές τανίνες, ενώ η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια, του χαρίζει πολυπλοκότητα και επίγευση που διαρκεί για πολλή ώρα.

Σερβίρεται στους 15-17⁰C και ταιριάζει με κόκκινα κρέατα σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, οσομπούκο κοκκινιστό με ζυμαρικά, μπαρπούνια με ντομάτα και γεμιστές μελιτζάνες. BK

Ιδανικό ταίριασμα με: τηγανητό μπαρμπούνι με ελαφριά σάλτσα, φρέσκιας ντομάτας, μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, τσίζμπεργκερ με κόκκινο λάχανο

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.