Follow us

«Ypsilon Αγιωργίτικο», Παπαγιαννακόπουλος: Το προσιτό κόκκινο

«Ypsilon Αγιωργίτικο», Παπαγιαννακόπουλος: Το προσιτό κόκκινο

Το ερυθρό Αγιωργίτικο είναι η κυρίαρχη ποικιλία της Νεμέας. Είναι ένα πολυδυναμικό σταφύλι που μπορεί να δώσει από ροζέ και φρέσκα ελαφριά κόκκινα, μέχρι πλούσια κόκκινα παλαίωσης αλλά και γλυκά κρασιά.

Το Ypislon του Παπαγιαννακόπουλου, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου οινοποιού, είναι ένα πολύ ευχάριστο και ευκολόπιοτο κρασί, που θα γίνει η καθημερινή μας απόλαυση. Έχει ωραίο λαμπερό πορφυρό χρώμα και το άρωμα του κατακλύζεται από ζουμερά κόκκινα φρούτα που μας θυμίζουν φράουλα και κεράσι, τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Στο στόμα είναι ελαφρύ, με βελούδινες τανίνες και διακριτική πικάντικη επίγευση.

Η κατάκτηση της 20ης θέσης στον διαγωνισμό 50 Great Greek Wines, δεν μας εκπλήσσει καθόλου!

Απολαύστε το στους 15-17⁰C παρέα με πλούσιες πίτες, χοιρινό, λουκάνικα, πίτσες και δοκιμάστε το με: χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, κρεατόπιτα με τραγανό φύλλο, μελιτζάνες με σκορδάτη σάλτσα ντομάτας.

Βάσω Κουτσοβούλου

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.