Follow us

«Μ» Merlot-Μούχταρο, Σαμαρτζής: Μ-υρίζει υπέροχα

«Μ» Merlot-Μούχταρο, Σαμαρτζής: Μ-υρίζει υπέροχα

Το «Μ» του Σαμαρτζή είναι ένα εξαιρετικό χαρμάνι δύο ερυθρών ποικιλιών, της σπάνιας τοπικής που ονομάζεται Μούχταρο και τα τελευταία χρόνια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών της περιοχής, και του κοσμοπολίτικου Merlot. Προέρχεται από την ξακουστή και ανερχόμενη οινικά, κοιλάδα των Μουσών, που στην αρχαιότητα ήταν ο τόπος όπου λάτρευαν τις 9 μούσες οι οποίες σύμφωνα με την μυθολογία κατοικούσαν στην περιοχή του Ελικώνα.

Έχει ωραίο και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Εκφραστικό άρωμα όπου συνδυάζονται τα ζουμερά σκούρα φρούτα βύσσινου και βατόμουρου με τις μυρωδάτες ανθικές νότες. Στο στόμα νιώθουμε την οξύτητα που δένει ωραία με τις μεταξένιες τανίνες και αφήνουν μια γλυκιά και μπαχαρένια επίγευση που θυμίζει κανέλα.

Εξαιρετικός συνδυασμός με αλλαντικά, μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα, κόκκινα κρέατα και λαδερά. Απολαύστε το στους 15-17⁰C.

Απολαύστε το με τις παρακάτω συνταγές: μελιτζανοκιμαδοπιτάκια, νοστιμότατο χειμωνιάτικο τουρλού, κοτόπουλο στήθος κοκκινιστό με λαχανικά.

Βάσω Κουτσοβούλου

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.