Follow us

«Grace», Κτήμα Αβαντίς: Ένα ροζέ όλο χάρη!

«Grace», Κτήμα Αβαντίς: Ένα ροζέ όλο χάρη!

Το Anhydrous Winery που φέρει την υπογραφή του Κτήματος Αβαντίς, μας έκανε τη «χάρη» να μας προσφέρει ένα κομψότατο ροζέ κρασί, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την ερυθρή ποικιλία Μανδηλαριά με το λευκό Αηδάνι που καλλιεργούνται στον μοναδικό αμπελώνα της Σαντορίνης.

Έχει λαμπερό, απαλό σομόν χρώμα. Είναι πολύ φίνο αρωματικά και διακρίνονται εύκολα τα κόκκινα και τα λευκά φρούτα ενώ εμφανίζονται και κάποιες ανθικές νότες που σαγηνεύουν. Στο στόμα είναι γεμάτο, με αναζωογονητική οξύτητα, λιπαρή υφή και μακρά επίγευση, όπου ξεδιπλώνεται η χαρακτηριστική ορυκτότητα των κρασιών της Σαντορίνης.

Πίνεται ευχάριστα ως απεριτίφ. Μπορεί όμως να σερβιριστεί και δίπλα σε πιάτα με θαλασσινά, όπως οι ψητές γαρίδες και η αστακομακαρονάδα, σολομό, ορεκτικά, αλλά και λευκά κρέατα.

Απολαύστε το δροσερό στους 9-11⁰C.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.