Follow us

Scalarea Λευκό Μπουτάρη

Scalarea Λευκό Μπουτάρη

Στην περιοχή Σκαλάνι, λίγο έξω από το Ηράκλειο, βρίσκεται από το 1989 το οινοποιείο Μπουτάρη περιτριγυρισμένο από τους πανέμορφους ιδιόκτητους αμπελώνες. Το 2015 η οικογένεια προχώρησε σε ένα μεγάλο project αναδιάρθρωσης των αμπελιών και σήμερα μπορούμε να δοκιμάσουμε τα αποτελέσματα της ανανέωσης των σταφυλιών μέσα από την νέα σειρά κρασιών με το όνομα Scalarea.

To Scalarea λευκό είναι το πιο πρόσφατο της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Scalarea Ερυθρό, το καινούργιο Φανταξομέτοχο και το γλυκό Ιουλιάτικο. Το λαμπερό ανοιχτό κίτρινο Scalarea προέρχεται από την ένωση των ελληνικών ποικιλιών Βιδιανό και αθήρι. Μόλις το φέρουμε στη μύτη αρχίζουν να απελευθερώνονται τα αρώματα των τροπικών φρούτων, όπως είναι το πεπόνι και να κάνουν ευχάριστους συνδυασμούς με νότες κίτρου, περγαμόντου, γκρέιπφρουτ και νερατζιού. Το στόμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, με καλή οξύτητα και καλή διάρκεια αφήνοντας μια βουτυράτη και φρουτώδη επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε με ντόπια κρητικά πιάτα, όπως είναι τα σκιουφιχτά με ανθότυρο, τα χορτοπιτάκια και οι χοχλιοί ή να το βάλετε δίπλα σε ψητά ή τηγανητά ψαράκια. Γενικά είναι ένα κρασί που του πάει πολύ το καλοκαίρι και ταιριάζει σε ένα απογευματινό σκηνικό στη βεράντα με ένα πλατό τυριών.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.