Follow us

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

 Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Εμβληματικό οινοποιείο και πρεσβευτής του ελληνικού αμπελώνα στο εξωτερικό, με ιστορία που κρατά κοντά 40 χρόνια, το «Κτήμα Γεροβασιλείου» είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα, πολυβραβευμένα οινοποιεία της χώρας, με διεθνείς διακρίσεις που επιβεβαιώνουν την εδραιωμένη του θέση στις κάβες όχι μόνο των καλύτερων εστιατορίων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. To εμβληματικό domaine της Επανομής, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και από τα τραπέζια του diner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022.

 Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Εκπροσωπήθηκε, μάλιστα, από μερικές απ’ τις πιο φίνες ετικέτες του, που ταίριαξαν την αρωματική και γευστική τους κομψότητα με τα πιάτα των σεφ της βραδιάς, Αστέριου Κουστούδη (executive σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George») και Τάσου Μαντή (από το καινούργιο «Soil»), δημιουργώντας ένα food & wine pairing που ενθουσίασε τους περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους της βραδιάς, δίνοντας άλλη λάμψη στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας».

Έτσι, το Chardonnay 2020, με τα όμορφα αρώματα βανίλιας, βουτύρου, καπνού, ώριμων κίτρινων φρούτων και ξηρών καρπών, άνοιξε τον ουρανίσκο για να τον χαϊδέψει η ντελικάτη γεύση των λιανόψαρων (χάνος, γύλος και δράκαινα) που σερβιρίστηκαν μαριναρισμένα σε αλάτι, ζάχαρη και εσπεριδοειδή, παρέα με σελινόριζα ψημένη σε αλάτι και στάχτη, και σάλτσα από το φλοιό της.

Αργότερα, η δημοφιλής και αγαπημένη Μαλαγουζιά, εσοδείας 2021, συνόδευσε τη σαρδέλα μαριναρισμένη στο αλάτι, σαν μεζές της Μυτιλήνης ραφιναρισμένος με γιαπωνέζικη ευγένεια, πάνω από μια «θάλασσα» ντελικάτου ζωμού από φλούδες παντζαριού, με τη σάρκα του σε φετούλες και πουρέ, και άγουρα μούσμουλα τουρσί.

Το καλύτερο λευκό κρασί του Κτήματος Γεροβασιλείου, το Museum Collection 2019, φτιαγμένο από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier με την καταπληκτική, στρογγυλή, πληθωρική γεύση του κι ένα εντυπωσιακό άρωμα μαντολάτου, βανίλιας, πεπονιού και passion fruit, δημιούργησε μια ονειρεμένη αρμονία με τον γαστρονομικό σταρ της βραδιάς: το λεοντόψαρο, που συνοδευόταν από πράσα και κρεμμύδια μαγειρεμένα με βύνη, πασπαλισμένο τολμηρά με τραγανιστά τσιπς απ’ τα λέπια του, κι ένα βελούδινο θαλασσινό αβγολέμονο.

Τρία οινικά αστέρια που «συνομίλησαν» σε υψηλή γαστρονομική διάλεκτο με τα πιάτα της βραδιάς, δίνοντας στο diner de gala ξεχωριστή λάμψη.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.