Ο πρωτότυπος διαγωνισμός του ιαπωνικού οίκου Nikka μας έχει γίνει εμμονή. Κάθε χρόνο περιμένουμε να δούμε τους ρόλους, που θα επιλέξουν τα μέλη της επιτροπής για να προκαλέσουν την φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ετοιμότητα των bartenders. Ο Στέφανος Παρασκευούδης (ιδιοκτήτης της σχολής The Bar Institute και International Bartenders Association’s Accredited Trainer), ο Νίκος Ρούσος (executive chef και co-founder στο εστιατόριο Funky Gourmet και ο Γιάννης Πέτρος Πετρής (ιδιοκτήτης του Tiki Athens και σύμβουλος σε bar της Αθήνας και του Λονδίνου), ήταν πολύ καλοί στον αυτοσχεδιασμό και στη μεταξύ τους συνεργασία, για τα εναλλασσόμενα σκετσάκια και έβαλαν τους διαγωνιζόμενους σε μια απαιτητική, δημιουργική και πρωτότυπη διαδικασία.
Δεν υπήρχαν από πριν προετοιμασμένες συνταγές, όπως έχουμε συνηθίσει στους πεπατημένους διαγωνισμούς bartending. Οι φιναλίστ αντιμετώπιζαν κάθε φορά μια απρόσμενη πρόκληση, καλωσορίζοντας ως φιλοξενούμενους στο μπαρ τους κριτές, που κάθε φορά άλλαζαν τις επιθυμίες τους, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ιδιότητες του ρόλου τους. Αυτή η διαδικασία εκφράζει και το νόημα του διαγωνισμού Nikka Perfect Serve. Τίποτα δεν είναι γνωστό από πριν, όλα γίνονται σε μια στιγμή, σε μια συνάντηση. Τη στιγμή εκείνη, που ο πελάτης, όπως συμβαίνει και στην καθημερινότητα, επισκέπτεται ένα bar και θέλει να πιει κάτι για να του φτιάξει ίσως τη διάθεση ή για να τον εφοδιάσει με ενέργεια, ακόμα και για να τον ταξιδέψει ή απλά να τον ξεδιψάσει. Οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολλοί και ο bartender πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει.
Οι bartenders του τελικού του Nikka Perfect Serve τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά, όχι μόνο στα ποτά που έφτιαξαν, αλλά και στη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, που είναι ζητούμενο. Τελικά, όμως, αυτός που κατέφερε να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει και στα δυο tailor made cocktails, που έφτιαξε για τους κριτές και για το τρίτο ποτό, που είχε ως λευκό καμβά τη Nikka Coffey Vodka, είναι ο Αστέριος Ψαρράς, που θα ταξιδέψει μέχρι τη Μελβούρνη για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Ο τυχερός που θα κερδίσει, θα πάει στην Ιαπωνία για να επισκεφτεί τα αποστακτήρια Nikka και να ανακαλύψει την ιαπωνική φιλοσοφία.