Η Ελλάδα έχει αποδείξει την δυναμική της και έχει εδραιώσει την υψηλή θέση της στην παγκόσμια bartending σκηνή. Κάθε χρόνο μετράμε βραβεύσεις, διακρίσεις και αξιόλογες παρουσίες και βλέπουμε πώς στρέφεται το ενδιαφέρον της παγκόσμιας cocktail κοινότητας στα bar της Αθήνας. Η εξέλιξη, όμως, δεν εντοπίζεται μόνο στα cocktails, αλλά και στα spirits. Ειδικά, στην περίπτωση του ρούμι, οι ετικέτες που εντοπίζουμε πλέον στην ελληνική αγορά έχουν πολλαπλασιαστεί κατά πολύ. Η χώρα μας έχει αγαπήσει το εξωτικό spirit, ακόμα και την πιο απαιτητική του εκδοχή, τα agricole.
Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη ότι φέτος η Αθήνα επιλέχτηκε μαζί με άλλους πέντε προορισμούς για να πραγματοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί τελικοί του Clement Ti Punch. Τη Δευτέρα στις 4 Νοεμβρίου, το 42barstronomy Athens θα γεμίσει ρούμι και εξωτικά ευρηματικά Ti Punch!
Οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν την πρωτότυπη συνταγή τους, στην οποία πρωταγωνιστεί το ρούμι Clement, μαζί με lime ή κάποιο άλλο εσπεριδοειδές και ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό συστατικό. Στις μείξεις τους οι φιναλίστ μπορούν να προσθέσουν δυο ακόμα υλικά, όχι όμως κάποιο άλλο spirit. Για παράδειγμα, έχουν την δυνατότητα να βάλουν σιρόπια, λικέρ, χυμούς φρούτων και bitters. Αν κάποιο από αυτά είναι homemade, θα πρέπει να έχουν αναλυτικά τη συνταγή.
Αυτοί που θα ξεχωρίσουν και θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τη συνταγή τους σε bar και social media. Ο μεγάλος παγκόσμιος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Habitation Clement στη Μαρτινίκα, από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου.
Μετά το τέλος του διαγωνισμού, στο 42 θα γίνει… χαμός. Στις 21:00 θα δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα αυθεντικό εξωτικό party, με τα πιο νόστιμα και πληθωρικά Ti Punch. Τις συνταγές τους έχουν επιμεληθεί οι ειδικοί, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο νικητής του Ti Punch 2015 Ανδρέας Γιαπράκας. Πέρα από τα punch, που θα ρέουν άφθονα, θα υπάρχει δυνατό μουσικό πρόγραμμα για να περάσουμε καλά!