Follow us

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Υλικά

Χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από μεσογούρουνο) με το δέρμα του

Αλάτι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε καλά το κρέας από το προηγούμενο βράδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα ανάβουμε τον ξυλόφουρνο. Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε τα κάρβουνα, τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το φουρνίζουμε.

Κλείνουμε καλά το καπάκι του ξυλόφουρνου βάζοντας γύρω από αυτό λάσπη (συνήθως από ασπρόχωμα).

Μετά από μία ώρα περίπου ανοίγουμε τον φούρνο και γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα υγρά που έχει βγάλει.

Αναβουμε πάλι τον φούρνο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.

Επίσης...

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Περισσότερα από

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.