Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
900 γρ. μικρά κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
30 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
675 γρ. φρέσκες ταλιατέλες ή σπαγκέτι
10 φυλλαράκια βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φετούλες
Παρασκευή
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι.
Βγάζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Τους προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, λίγο λάδι από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι κατά βούλησιν, και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζοντας με το βασιλικό.