Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 ματσάκια μαϊντανό (τα φυλλαράκια μόνο)
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
30 γρ. κουκουνάρι
3-4 φιλέτα αντσούγιας σε αλάτι, ξεπλυμένα
10 μαύρες ελιές (ή και περισσότερες), χωρίς το κουκούτσι και χονδροκομμένες
2 κ.σ. κάππαρη (σουρωμένη)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. περίπου ελαιόλαδο
450 γρ. λιγκουίνι ή σπαγκέτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τις αντσούγιες, τις ελιές και την κάππαρη, και τα ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε να τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί, ενώ σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν παχύρρευστο πέστο.
Το αφήνουμε στην άκρη και βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Τα σουρώνουμε, αλείφουμε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, το ζεσταίνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το πέστο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγη πάπρικα.