Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 αβγά
8 κρόκοι αβγών
8 φύλλα φαρδιά λαζάνια (ή 2 φύλλα ζύμης για ζυμαρικά)
800 γρ. σπαράγγια
200 ml βούτυρο,λιωμένο, χλιαρό
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Τηγανίζουμε ελαφρώς τα αβγά (μάτια), φροντίζοντας να μείνει ο κρόκος πολύ υγρός.
Στη συνέχεια, τον κλείνουμε με δύο λαζάνια ζεματισμένα σε νερό για να μαλακώσουν, και κόβουμε το ζυμαρικό που περισσεύει.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Χτυπάμε τους 8 κρόκους, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, για να φτιάξουμε μια σος ολαντέζ.
Δένουμε τα σπαράγγια μεταξύ τους και τα βράζουμε όρθια σε αλατισμένο νερό, γιο 3 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.
Σερβίρουμε αμέσως.