Follow us

Irish stew

Σε έναν κόσμο όπου μέχρι και η μπουκιά υφίσταται τη δικτατορία του στιλ, καταφεύγουμε –καιρού επιβάλλοντος– σε γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά με την αφοπλιστική τους αμεσότητα. Πληθωρικά σε αρώματα, χορταστικά και βελούδινα σε υφή, σας παρουσιάζουμε τα πιάτα-αρχέτυπα που συγκέντρωσαν γενιές και γενιές γύρω από το τσουκάλι. Μη διστάσετε στιγμή…

Irish stew

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό αρνίσιος σβέρκος ή ωμοπλάτη

1 ρέβα (το κοντινότερο αντίστοιχο στο turnip)

4 κρεμμύδια

4 καρότα

3 πράσα

1 αρωματικό μπουκέτο (θυμάρι, μαϊντανός, φύλλο δάφνης)

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

6 πατάτες

100 γρ. άσπρο λάχανο

1 κ.σ. Worchestershire sauce

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο μπίρα Guinness

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και από τα κόκαλα, αν χρειάζεται.

Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους και αφήνουμε τα κόκαλα στην άκρη.

Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο αλατισμένο νερό.

Αφήνουμε να βράσει και μετά σουρώνουμε.

Πλένουμε το turnip, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Τα τοποθετούμε σε μια άλλη κατσαρόλα με το κρέας, τα κόκαλα και το μπουκέ γκαρνί (μπουκέτο αρωματικών) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με την μπίρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 60 λεπτά, φροντίζοντας να αφαιρούμε κάθε λίγο τον αφρό.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 30 λεπτά.

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες το άσπρο λάχανο.

Το ρίχουμε στην κατσαρόλα κατά τα 5 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.



Αφαιρούμε τα κόκαλα και το αρωματικό μπουκέτο, ρίχνουμε τη Worcestershire sauce και στο τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η ιρλανδέζικη μαύρη μπίρα ταιριάζει με όλα και είναι η εθνική μπίρα των Ιρλανδών: την προσθέσαμε στο Irish stew για να το κάνουμε ακόμη πιο ιρλανδέζικο…

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.