Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. γιαπωνέζικα noodles, για soba
1,5 cl ελαφριά σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. σάκε
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 ντομάτες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. νταϊκόν (ασιατικό ραπάνι), τριμμένο
Μερικά παγάκια
Παρασκευή
Βράζουμε τα noodles (al dente) σε ανάλατο νερό.
Τα στραγγίζουμε, τα βουτάμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε ξανά.
Σε ένα σκεύος βράζουμε τη σόγια, το σάκε και τη ζάχαρη μέχρι να συμπυκνωθούν κάπως.
Βάζουμε αυτή τη σάλτσα στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
Σερβίρουμε τα noodles γαρνίροντάς τα με ντομάτα, κρεμμυδάκι, νταϊκόν, τζίντζερ και παγάκια.
Τα τρώμε βουτώντας τα σε ένα μπολάκι με τη σάλτσα της σόγιας.
Δεν υπάρχει περίπτωση ένας Γιαπωνέζος να πει «Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!» αν δεν φάει soba noodles ρουφώντας τα δυνατά.