Follow us

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 παϊδάκια (περίπου 800 γρ.)

120 γρ. ξινολάπαθο

8 φρέσκα φύλλα δυόσμου

100 γρ. βούτυρο

100 ml. ξηρό λευκό κρασί

400 ml, κρέμα γάλακτος

100 ml ζωμός μοσχαριού

Χυμός μισού λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε όλο το λίπος από τα κόκαλα, αφήνοντας μόνο το ψαχνό σε κάθε παϊδάκι.

Κόβουμε τα κοτσανάκια του ξινολάπαθου, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα.

Τυλίγουμε 5-6 φύλλα μαζί («σαν να τυλίγουμε πούρο» λέει ο κ.

Roux) και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα.

Πλένουμε και στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.



Ζεσταίνουμε 30 γρ.

βούτυρο στο τηγάνι και ροδίζουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές.

Μόλις γίνουν (ροζ στη μέση ή καλοψημένα, όπως προτιμάτε), τα βάζουμε σε πιάτο σερβιρίσματος.

Για τη σάλτσα, αφαιρούμε τα λίπη από το τηγάνι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ξινολάπαθο και σιγοψήνουμε για λίγα λεπτά.



Προσθέτουμε το κρασί, μειώνουμε στο μισό βράζοντας και προσθέτουμε το ζωμό του μοσχαριού και την κρέμα.

Μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρές δόσεις και λίγες σταγόνες λεμόνι Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα και τελειώνουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.