Follow us

Αρνί φρικασέ

Αρνί φρικασέ

Υλικά

Υλικά για 4-6 άτομα

1 ½ κιλό αρνάκι σε μερίδες

6-7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4-5 μαρούλια μεγάλα (κυρίως καρδιές)

8-10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

3 κρόκους αβγών

Χυμό από 1-1 ½ λεμόνι

Ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το κρέας.

Ζεματίζετε τα μαρούλια και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας.

Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τα μαραίνετε για λίγο, προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά.

Συμπληρώνετε νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως.

Προς το τέλος αλατοπιπερώνετε.



Προσθέτετε τα μαρούλια και τα ανακατεύετε με προσοχή από κάτω προς τα πάνω για να μπουν μέσα στη σάλτσα.

Τα σιγοβράζετε για 20΄ περίπου προσέχοντας να μη λιώσουν με το μαγείρεμα.

Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτετε λίγο-λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και περιχύνετε το φαγητό.



Ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αβγολέμονο, αφήνετε το φρικασέ να σταθεί για 5/ πάνω σε σβηστό μάτι για να δέσει η σάλτσα και το σερβίρετε ζεστό.



Σημείωση
Αντί για μαρούλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίδια ακολουθώντας κατά τα άλλα την ίδια συνταγή.


Προσθέτετε τα μαρούλια και τα ανακατεύετε με προσοχή από κάτω προς τα πάνω για να μπουν μέσα στη σάλτσα. Τα σιγοβράζετε για 20΄ περίπου προσέχοντας να μη λιώσουν με το μαγείρεμα. Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και περιχύνετε το φαγητό. Ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αβγολέμονο, αφήνετε το φρικασέ να σταθεί για 5/ πάνω σε σβηστό μάτι για να δέσει η σάλτσα και το σερβίρετε ζεστό. Σημείωση Αντί για μαρούλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίδια ακολουθώντας κατά τα άλλα την ίδια συνταγή.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.