Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντράΥλικά για 6-8 άτομα
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
12 φύλλα κρούστας
Για τη σάλτσα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο για το ταψί και τα φύλλα
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1 ξυλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 35΄περίπου.
Την αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα, προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε καλά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (al dente), τα στραγγίζετε καλά και τα αναμειγνύετε με τα αβγά, το τυρί και τη σάλτσα του κιμά.
Βουτυρώνετε ένα βαθύ ταψάκι και 6 φύλλα το καθένα ξεχωριστά και τα στρώνετε στο ταψί.
Ρίχνετε τα μακαρόνια με τον κιμά πάνω στα φύλλα.
Βουτυρώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο και καλύπτετε τα μακαρόνια.
Χαράζετε σε κομμάτια το παστίτσιο και το ψήνετε για 30΄περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.