Υλικά
1 ½ φλιτζ. τραχανάς σταρένιος (ξινός ή γλυκός)Yλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ. γάλα
150 γρ. τυρί φέτα σε κομματάκια
Καρεδάκια ψωμιού φρυγανισμένα
Λίγο βούτυρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τον τραχανά με 1 ½ λίτρο νερό και λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά.
Τον ανακατεύετε για να μην κολλήσει και, μόλις πάρει μια-δυο βράσεις, προσθέτετε το γάλα και τον αφήνετε χαμηλή φωτιά.
Τον αποσύρετε από την εστία.
Λιώνετε λίγο φρέσκο βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
Σερβίρετε τον τραχανά στα πιάτα.
Ρίχνετε σε κάθε πιάτο από λίγο καυτό βούτυρο και λίγα κυβάκια ψωμιού και φέτας.