Follow us

Γλώσσες με σπαράγγια ογκρατέν

Γλώσσες με σπαράγγια ογκρατέν

Υλικά

Υλικά

1 κιλό ψάρια γλώσσες σε φιλέτα

500 γρ. σπαράγγια

1 ποτήρι κρασί

1 κρεμμύδι

Πιπέρι άκοπο

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αβγά

1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια.

Τα βράζουμε ελαφρά σε ψηλή στενή κατσαρόλα δεμένα σε ματσάκι, αφήνοντας τις άκρες έξω από το νερό.

Ρίχνουμε 2 δάχτυλα νερό σε πλατύ σκεύος, το κρασί, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το άκοπο πιπέρι και ανάλογο αλάτι.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φιλέτα της γλώσσας και ποσάρουμε για 5-7 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα φιλέτα και τα διατηρούμε ζεστά.Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αβγά χτυπημένα και το κορνφλάουρ, με ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι, ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα.Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε μια στρώση από τα φιλέτα της γλώσσας και από πάνω στρώνουμε τα σπαράγγια.

Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα γιαουρτιού.

Επαναλαμβάνουμε με αυτή τη σειρά ώσπου να τελειώσουν τα υλικά (η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα γιαουρτιού).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C ? της ώρας έως 1 ώρα.

Αν δούμε ότι αρπάζει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ξεσκεπάζουμε τα 10 τελευταία λεπτά για να ροδίσει.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.