Follow us

Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά

Υλικά

16-18 μεγάλα μανιτάρια (ανάλογα με το μέγεθος), λευκά ή μπράουν

1 φλιτζ. τσ. τριμμένο πεκορίνο

2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 φλιτζ. καφέ κρασί Μαρσάλα

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

Τραγανά ψίχουλα: 5 φέτες ψωμιού, 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. λάδι, 1 σκ. σκόρδο λιωμένη

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και αφαιρούμε προσεκτικά τα ποδαράκια τους.

Τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 2-3 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε μπολάκι και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια, με αλάτι και πιπέρι σε δυνατότερη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με τη Μαρσάλα, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί και βγάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνουμε τα ψίχουλα: Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, κόβουμε χοντρά κομμάτια την ψίχα και την τρίβουμε στο μπλέντερ σε μικρότερα κομματάκια-χοντρά ψίχουλα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε τηγανάκι και ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα μαζί με το σκόρδο.

Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αναμειχθούν με το βούτυρο και να ξανθύνουν.

Αφού κρυώσει το μείγμα των μανιταριών, προσθέτουμε τα τραγανά ψίχουλα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια με το κοίλωμα προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.

Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.Σημ.: Η ιταλική αυτή συνταγή έχει και ελληνική εκδοχή, αν αντί για Μαρσάλα χρησιμοποιήσουμε Μαυροδάφνη και στη θέση του πεκορίνο κεφαλογραβιέρα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.