Follow us

μακεδονίτικο "τσουμπλέκι"

μακεδονίτικο "τσουμπλέκι"

Υλικά

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι, μαζί με τη νεφραμιά 

4 μελιτζάνες τσακώνικες 

4 κολοκυθάκια 

300 γρ. φρέσκα φασολάκια 

3 ώριμες ντομάτες 

3 πράσινες πιπεριές 

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

1 κουταλάκι γ. κύμινο 

2-3 φύλλα δάφνης σπασμένα 

5-6 κόκκους μπαχάρι 

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

(το φαγητό μαγειρεύεται σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι) Πλένουμε καλά τα λαχανικά.

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε φέτες και τις πιπεριές στη μέση.

Πλένουμε το κρέας και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα, ρίχνουμε γύρω-γύρω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα φασολάκια και τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο, τη δάφνη και το μπαχάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120ο.

Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να σιγοψηθεί οκτώ ώρες περίπου ,ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται λίγο νερό.

Σερβίρουμε ζεστό ,μέσα στη γάστρα

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε φέτες και τις πιπεριές στη μέση.

Πλένουμε το κρέας και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα, ρίχνουμε γύρω-γύρω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα φασολάκια και τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο, τη δάφνη και το μπαχάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120ο.

Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να σιγοψηθεί οκτώ ώρες περίπου ,ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται λίγο νερό.

Σερβίρουμε ζεστό ,μέσα στη γάστρα

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.