Follow us

Σουφλέ κολοκύθας ατομικά

Σουφλέ κολοκύθας ατομικά

Υλικά

υλικά για 4 ατομικά σουφλέ

1 κ. κίτρινη κολοκύθα

2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

3 σκ. σκόρδο σε φετάκια

6 αβγά

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

4 φέτες καλό μπέικον (προαιρετικά)

για τη μπεσαμέλ:

200 ml γάλα

40 γρ. βούτυρο φρέσκο

40 γρ. αλεύρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε μεγάλους κύβους.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους, ανακατεύοντας συχνά.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λυώσει και να στεγνώσει όσο γίνεται το μείγμα, χωρίς να αφήσουμε να "πιάσει" στον πάτο και να καεί.

Κατόπιν το πιέζουμε μέσα σε σουρωτήρι ώστε να βγάλει κάθε ίχνος υγρού.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μούλτι και το κρατάμε στην άκρη.

Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180ο.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να πάρει χρώμα.

Τότε ρίχνουμε το γάλα (καλύτερα ζεστό) και ανακατεύουμε ζωηρά να αναμειχθεί.

Ανακατεύουμε την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό) και λίγο μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τον πολτό των λαχανικών και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Προσθέτουμε τους κρόκους ένα-έναν και ανακατεύουμε να ενωθούν στο μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τ' ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε τμηματικά (σε 4-5 δόσεις) στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά.

Θα γίνει ένα μείγμα αφράτο σαν μους.

Το μοιράζουμε σε 4 βουτυρωμένα γυάλινα ή κεραμικά ατομικά σκεύη και ψήνουμε στο φούρνο για 20'-25', ανάλογα με τα φορμάκια και το φούρνο μας.

Θα έχει φουσκώσει πολύ και θα έχει ροδίσει καλά.

Στο μεταξύ, έχουμε ψήσει στο φούρνο ή στο τηγάνι τις φέτες του μπέικον.

Σερβίρουμε τα σουφλέ αμέσως, με μιά τραγανή φέτα μπέικον από πάνω.tips: μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένο μπέικον στο μείγμα, λίγο κάρρυ ή ό,τι από αυτά θέλουμε.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.