Follow us

Σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

Σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

Υλικά

υλικά

150 γρ. κεφαλογραβιέρα (ή άλλο ανάλογο τυρί)

150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν

6 αβγά

1 1/2 φλ.τσ. γάλα

1/3 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι

2 κ.σ. βούτυρο (και λίγο για τη φόρμα)

2 κ.σ. αλεύρι

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Χωρίζουμε τα αβγά.

Λυώνουμε σε μικρή κατσαρόλα 2 κ.σ βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Αφήνουμε να μαλακώσει 2'-3', προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μείγμα που σχηματίστηκε το γάλα, αργά-αργά ανακατεύοντας συνέχεια.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους των αβγών έναν-έναν.

Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μόλις να ζεσταθεί το μείγμα.

Το μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος, ανακατεύουμε μέσα το ζαμπόν και το βάζουμε στο ψυγείο για 20'.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για σουφλέ ή 6 ατομικά φορμάκια και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με παρμεζάνα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στο κρύο μείγμα σε 4 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα επάνω.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή στα φορμάκια (τα γεμίζουμε κατά τα 3/4) και ψήνουμε για 30'-35' περίπου (λιγότερο στα ατομικά φορμάκια), μέχρι να φουσκώσει πολύ και να ροδίσει η επιφάνεια.

Το σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.