Follow us

Σκορδαλιά με παντζάρι

Σκορδαλιά με παντζάρι

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα παντζάρια κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο (αλλιώς, βρασμένα)

1 μέτρια πατάτα βρασμένη

1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα

3-4 σκ. σκόρδου λυωμένες

1/2 φλ. τσ. περίπου ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. καλό ξύδι

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

παρασκευή

Χτυπάμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο.

Κόβουμε σε κομμάτια τα παντζάρια και την πατάτα και τα λυώνουμε με το πιρούνι να ενωθούν χονδρικά.

Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι τα 2/3 και δοκιμάζουμε τη γεύση.

Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο ακόμα χρειάζεται και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρέμα ομοιογενής.

Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 1 κ.γ.

νερό.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Ιδανική για μπακαλιάρο τηγανητό, μύδια ή καλαμαράκια τηγανητά, πατάτες βραστές ή στον ατμό.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.