Follow us

Αγκινάρες τηγανητές

Αγκινάρες τηγανητές

Υλικά

υλικά

8 αγκινάρες 

50 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη

2 αβγά

2 λεμόνια, το χυμό

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (γαρνίρισμα)

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

παρασκευή

Ετοιμάζουμε ένα βαθύ σκεύος με νερό και τον χυμό λεμονιού και κρατάμε μισό λεμόνι.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες με το γνωστό τρόπο, αφήνοντας τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα.

Κόβουμε κατόπιν κάθετα το επάνω μέρος με τις σκληρές άκρες.

Στη συνέχεια κόβουμε κάθετα (σε ύψος) κάθε αγκινάρα σε 8 φετάκια που τα περνάμε αμέσως με μισή λεμονόκουπα και τα βυθίζουμε στο νερό που ετοιμάσαμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι, 1/2 κ.γ.

αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να γίνει μία πάστα.

Ενδιαμέσως προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και τη μαγιά.

Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με 1 κ.σ νερό.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.

Αφαιρούμε τα κομμάτια της αγκινάρας από το νερό και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βουτάμε ένα-ένα φετάκι στο χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα 2-3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, περίπου 5'-6'.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τελειώσουν όλα και τα σερβίρουμε ζεστά με μαϊντανό και λίγο ανθό αλατιού, αν θέλουμε.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.