Follow us

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Υλικά

Υλικά

Για την βάση:

120 γρ μπισκότα digestive

5 κσ. βούτυρο, λιωμένο

1κσ λευκή ζάχαρη

Για τη γέμιση:

700 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)

1 ½ κούπα λευκή ζάχαρη

1/3 κούπας στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

6 αβγά + 2 κρόκους

2 κγ χυμό λεμονιού

2 κγ απόσταγμα βανίλιας

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα και με τα δάχτυλα ή ένα κουτάλι πιέζουμε ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα την επιφάνεια της βάσης.

Ψήνουμε για 11-13 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα αβγά και τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε καλά, για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε τις άκρες τις φόρμας και αδειάζουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε γύρω από τη φόρμα λίγο αλουμινόχαρτο σε περίπτωση που τρέξει μέρος της γέμισης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για 10 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 100 και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε τη φόρμα από το περίγραμμα του cheesecake.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρουμε σκέτο ή με φρέσκιες φράουλες.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.