Follow us

Τάρτα με ψητές πιπεριές

Τάρτα με ψητές πιπεριές

Υλικά

υλικά για την τάρτα

1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κ.σ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια

2 κ.σ. μαύρες ελιές πολύ ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

3 κ.σ. παγωμένο νερό

ελάχιστο αλάτι

για τη γέμιση

2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές

1 σκ.σκόρδου λυωμένη

1 φλ.τσ. γραβιέρα ή έμμενταλ τριμμένα

1/2 φλ.τσ. φέτα σε κύβους

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού

2 αβγά 

2/3 φλ.τσ. γάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκανίτσα και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια.

Το τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τη ρίγανη, ρίχνουμε το κρύο νερό και ζυμώνουμε ελάχιστα, μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο για ένα ταψάκι 22 εκ.

Την απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Ισιώνουμε το τελείωμα και τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30'.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και λυωμένο σκόρδο και τις αλατίζουμε.

Τις ψήνουμε σε τηγάνι-γριλιέρα ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να μαυρίζουν.

Μόλις κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε στενές λωρίδες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Τακτοποιούμε τις πιπεριές μέσα στην τάρτα σε στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα το τυρί και τον μαϊντανό.

Βάζουμε από πάνω τα κυβάκια της φέτας.

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πιπεριές και ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 25'-30' μέχρι να πήξει το μείγμα και να αρχίσει να ροδίζει η τάρτα από κάτω.

Αφήνουμε να γίνει χλιαρή πριν το σερβίρισμα.tips: αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας ζύμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.