Follow us

Μοσχαράκι μπλανκέτ (blanquette de veau)

Μοσχαράκι μπλανκέτ (blanquette de veau)

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

1,5 κ. μοσχαρίσια ελιά ή κιλότο, σε κομμάτια 5-6 εκ.

20 κρεμμυδάκια στιφάδου

2 μέτρια καρότα σε μεγάλα κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο

250 γρ. μανιτάρια λευκά, μικρά

2 αβγά, τους κρόκους

200 ml κρέμα γάλακτος

1/2 λεμόνι, το χυμό

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι

1 φύλλο δάφνης

2 γαρύφαλλα

4 κ.σ. βούτυρο (ή 6 κ.σ. ελαιόλαδο)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και καρφώνουμε επάνω του τα γαρύφαλλα.

Σε πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο ή ανάλογο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας ανακατεύοντας να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι, τη δάφνη, αλατίζουμε και ρίχνουμε νερό όσο να σκεπάσει το κρέας.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σκεπασμένο επί 1 ώρα περίπου (να έχει μαλακώσει το κρέας).

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2'.

Τα προσθέτουμε στο κρέας στο μέσον του ψησίματος.

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στα δυο ή στα τέσσερα.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο σε τηγάνι και τα σωτάρουμε με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού.

Λίγο πριν βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.

Βγάζουμε το φαγητό από την κατσαρόλα σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας μέσα μόνο τη σάλτσα του.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το μείγμα κρέμας-αβγών και ανακατεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά να δέσει γύρω στα 6'- 7', χωρίς να αφήσουμε να κοχλάσει.

Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμα.

Βάζουμε ξανά το φαγητό μέσα στη ζεστή σάλτσα του.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας κλασικά με ένα λευκό ρύζι.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.