Υλικά
υλικά για 4-5 άτομα
1 μέτριο λάχανο κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 κλωνάρια σέλερι σε φετάκια
1 κουτί ντοματάκια στο χυμό τους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3-4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.
Προσθέτουμε το σέλερι και συνεχίζουμε 2' ακόμη.
Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο λάχανο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30' ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.
Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα.
Ταιριάζει σαν συνοδευτικό σε κρύο χοιρινό και ψητά κρέατα αλλά τρώγεται πολύ καλά και σκέτο ή με λευκό ρύζι.