Follow us

Λαχανοντολμάδες με μύδια

Λαχανοντολμάδες με μύδια

Υλικά

Υλικά

1 λάχανο, περίπου 1,5 κιλό (επιλέγουμε ένα με πλατιά και γερά φύλλα, κατάλληλο για ντολμάδες,)

200 γρ. βρασμένα μύδια, χωρίς το κέλυφος τους 

500 ml ζωμό κότας

1 κρεμμύδι

1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

8 κ. σ. κρέμα γάλακτος

3-4 σκελίδες σκόρδο

12 κεδροκούκουτσα (κεδρόμηλα/άρκευθος)

2 κ. σ. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Γεμίζουμε με νερό, μέχρι το 1/5 της, μια μεγάλη χύτρα ατμού ή μια κατσαρόλα που να εφαρμόζει καλαθάκι για βράσιμο στον ατμό.

Πλένουμε το λάχανο και το τοποθετούμε ολόκληρο στο καλαθάκι και κλείνουμε το σκεύος και βράζουμε στον ατμό για 5 λεπτά το λάχανο και στη συνέχεια αφαιρούμε, προσεκτικά, 8 από τα πιο άθικτα φύλλα του, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και διατηρούμε τα φύλλα ζεστά.

Κόβουμε το υπόλοιπο λάχανο σε λωρίδες και το βάζουμε να βράσει στο ζωμό της κότας, για 10 λεπτά.

Σπάμε στο γουδί τα κεδροκούκουτσα και λιώνουμε το σκελίδες του σκόρδου με τη λάμα ενός μαχαιριού.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε.

Προσθέτουμε, το σκόρδο, τα κεδροκούκουτσα και τα μύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα με προσοχή για να μην τα διαλύσουμε.

Στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με το βρασμένο λάχανο και μοιράζουμε το νέο μείγμα στα 8 φύλλα που απλά ζεματίσαμε στην αρχή.

Προσθέτουμε από 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε φύλλο, τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και διπλώνουμε τα φύλλα σε μεγαλούτσικους ντολμάδες.

Είναι καλύτερα να τους στερεώσουμε με μια οδοντογλυφίδα, στην ένωση τους.

Διαφορετικά, επειδή τα μύδια είναι μεγάλα, οι ντολμάδες θα κινδυνέψουν να ανοίξουν.

Τους τοποθετούμε και πάλι στο καλαθάκι του ατμού και τους βράζουμε, για 5 λεπτά, ίσα για να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά τους.

Σερβίρουμε τους ντολμάδες, ελαφρά ραντισμένους με λίγο ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.