Follow us

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα

Υλικά

Υλικά

100 κριθαρένια παξιμάδια, μουλιασμένα

300 γρ. παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στον τρίφτη

100 γρ. κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη στον τρίφτη

200 γρ. σπανάκι, πλυμένο, καλά στυμμένο με τα χέρια  και ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. σ. φρεσκο δυόσμο

2 κ. σ. ξίδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Βάζουμε τα παξιμάδια σε μια λεκάνη για να μουλιάσουν κι όταν μαλακώσουν τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας, τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λεκάνη και προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, την κολοκύθα, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι κεφτέδες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε καλά και τους τινάζουμε πριν τους ρίξουμε στο τηγάνι.

Τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με στρωμένη με απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει το περιττό λάδι τους.

Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.