Follow us

Σούπα με μπρόκολο

Σούπα με μπρόκολο

Υλικά

Υλικά

60 γρ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ζωμό κότας (όχι πολύ αλατισμένο)

500 γρ. μπροκολέτι (μπουκετάκια πράσινου μπρόκολου)

250 ml  κρέμα γάλακτος

ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντάς το συνεχώς, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το ζωμό κι ένα ποτήρι καυτό νερό και βράζουμε τη σούπα σε δυνατή φωτιά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ακατάπαυστα μέχρι να δούμε πως πήρε βράση.

Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράζει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας την, πότε-πότε.

Προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στο ζωμό για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ μπολ και παίρνοντάς το με την κουτάλα του σερβιρίσματος της σούπας το πολτοποιούμε, λίγο-λίγο, στο μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κι απαλή κρέμα, την οποία φροντίζουμε να διατηρούμε ζεστή όση ώρα χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα της, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσεκτικά, μες τη σούπα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και σε περίπτωση που η σύστασή της σούπας μας φανεί πολύ πηχτή, της προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό ζωμό.

Τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με φύλλα σέλινου ή μαϊντανού και 1-2 μπουκετάκια μπρόκολου, ζεματισμένα και περασμένα για 1-2 λεπτά από το τηγάνι με λίγο βούτυρο και ξύσμα λεμονιού.

Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.