Follow us

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)

Υλικά

Υλικά

½ λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο

3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη (υγρή)

65 ml  (1/2 ποτήρι του κρασιού) ξίδι από κόκκινο κρασί

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το λάχανο.

Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τα υγρά τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 45 λεπτά περίπου.

Αν σωθούν τα υγρά του πριν μελώσει το λάχανο, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.

Το κόκκινο λάχανο, έτσι μαγειρεμένο κρατά την υφή του, αλλά μελώνει.

Ιδανικά, συνοδεύει το μαγειρευτό χοιρινό και το αγριογούρουνο, τα βραστά λουκάνικα και τα μαύρα λουκάνικα (τύπου boudin noir).

Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.