Follow us

Σπαράγγια σε κρούστα παρμεζάνας

Σπαράγγια σε κρούστα παρμεζάνας

Υλικά

Yλικά για 6 άτομα

24 πράσινα σπαράγγια καλλιέργειας

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)

3 αβγά

50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

30 γρ. αλεύρι

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ανθό αλατιού

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας τον μίσχο κατά το 1/3 από τη βάση και κόβουμε το σκληρό κομμάτι των μίσχων.

Τα δένουμε όρθια με σπάγγο και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό (10 γρ.

αλάτι/100 ml νερού) για 7'-9' μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι, αλλά να κρατάνε λίγο.

Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.

Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κατόπιν σε μια πετσέτα.

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη αμυγδάλου και τη φρυγανιά και πιπέρι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και σε άλλο βάζουμε το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Αφήνοντας τις κορυφές γυμνές, βουτάμε τα σπαράγγια πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στο αβγό, τέλος στο μείγμα παρμεζάνας και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Τα σερβίρουμε αμέσως, όσο διατηρούνται τραγανά.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.