Follow us

Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά

Υλικά

2 κ. μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

250 γρ. φορμαέλα ή χαλούμι

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

500 γρ. σπανάκι

1 φλ. τσ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 μικρό κρεμμύδι

2 πράσα

6 λιαστές ντομάτες στο λάδι

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

5 φρυγανιές

5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε ξεχωριστά.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοίλωμα των μανιταριών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τη φορμαέλα ή το χαλούμι σε κυβάκια.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το ελαιόλαδο και τις ψιλοκόβουμε.

Τρίβουμε τη φρυγανιά στη μουλινέτα και την ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, ανεβάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά.

Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το τυρί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και την τρυπάμε σε πολλές μεριές.

Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Τοποθετούμε επάνω στη σχάρα τα καπελάκια των μανιταριών με την κοίλη μεριά προς τα κάτω.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το σπανάκι, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιά –παρμεζάνα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει η επιφάνεια να κάνει φουσκαλίτσες.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πάπρικα.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.