Follow us

Κανταΐφι με μανιτάρια

Κανταΐφι με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

1200 γρ.  φύλλο κανταΐφι 

300 -400 γρ. φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο

1 lt ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι 

500 γρ. κριθαροπαξίμαδα τριμμένα 

1 ½ κ. ανάμικτα φρέσκα και  αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίτρα, μορχέλες βωλίτες  (porcini), κανθαρέλλες, πορτομπέλο,  καλλιεργημένα λευκά μανιτάρια)

10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι,

250 ml μπράντυ

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε ζεστό νερό για μισή ώρα (ή όσο χρειασθούν), τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 150 γρ.

φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο.

Σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα τριμμένα κριθαροκούλουρα και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υγραίνουμε το μείγμα με λίγο νερό ή ζωμό, αν είναι πολύ στεγνό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 25 -30 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μια γερή κουταλιά της σούπας γέμιση μανιταριών και το τυλίγουμε.

Τοποθετούμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με τα υπόλοιπα 100 γρ.

βούτυρο (λιωμένο και καυτό).

Ψήνουμε 40' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βράζουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε καυτό επάνω στα κανταΐφια μανιταριών λίγο –λίγο, με την κουτάλα της σούπας.

Ξαναφουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.